Defensem el patrimoni de Sant PolEl passat dilluns 10 de novembre, un grup de ciutadans i ciutadanes preocupats per l’estat de conservació del Patrimoni de Sant Pol de Mar es van reunir públicament per tal de prendre una posició activa sobre Can Busquets i el patrimoni arquitectònic i mediambiental.
El deteriorament progressiu de dos edificis emblemàtics, la masia de Can Villà i Can Busquets, ha estès la preocupació entre moltes persones que finalment s’han posat en moviment per defensar aquest patrimoni que encara que resta a mans privades el sentim com de tothom.

En el seu blog, que vol ser tan una eina de coordinació de les activitats, d’informació i arxiu podem llegir:

A Can Villà l’aspecte és trist i lamentable, indigne d’una masia del segle XVI, i és molt probable que calgui una actuació urgent per garantir l’estabilitat de l’edifici.

A Can Busquets, l’abandonament de l’edifici per part del propietari i posteriorment les successives, i en molts casos grolleres, ocupacions de la casa ha accelerat la seva degradació –i la de l’antiga masoveria- : s’hi han produït petits incendis, la coberta ha perdut la seva impermeabilitat, s’han trencat els vidres dels finestrals i el jardí i l’entorn s’ha ruderalizat, amb perill d’insalubritat pels veïns...

Els interessats trobaran més informació al blog on es poden adherir al seu manifest.

Comentarios